3. A sors tábláján

Harmadiknak egy negyvennégy novellából álló gyűjtemény jelent meg. Most, így utólag látom, mennyire jó címet adtam neki, hiszen ebben a könyvben olyan mélyen érintő dolgokról írok, amelyek megérintették a lelkemet, amely sorshelyzetekbe sokan beleélhetik magukat. Ebbe a kötetbe tartozott az a három novella is, amelyből az előbb említett regényem jelent meg. Amikor az első könyvem számtalan variációján dolgoztam, s közben begépeltem az óvodában gyűjtött gyerekszájakat, sorra potyogtak a fejembe a novellák. Vagyis folyamatosan írtam közben. Az olvasók feltették a kérdést, hogyan jöttek sorban a könyveim, de éppen ezért, mert egyszerre mindig több is íródott, attól függően, milyen ihletet kaptam, nem tudtam válaszolni. Akkoriban így vallottam róla:
„Számtalanszor megviccel minket az élet, azon tűnődünk, semmit sem tehettünk ellene, mindenképpen bekövetkezett volna, esetleg volt más választásunk? „Déjá vu…” – „C’est La Vie!” – szoktuk ilyenkor mondani, amikor úgy érezzük, már voltunk ebben a helyzetben, vagy éppen „ilyen az élet”, a sorsunk akarta így, nekünk semmi közünk az egészhez, mossuk kezeinket. Egykoron mind felszálltunk létünk hullámvasútjára, együtt utazunk a legnagyobb mélységektől a legnagyobb magasságokig.”
Mindig űzött valami belső vágy, hogy segítsek az embereken, és ha megtudtam valamit, azt gyorsan közkinccsé tettem. Novelláim írásakor ez a cél vezérelt, amikor egybegyűjtöttem a mai magyar társadalom különböző rétegeiben lejátszódó történeteket. A főhősöket több hasonló jellegű jellemből gyúrtam egybe, hogy az olvasottak alapján sokan ráismerhessenek a helyzetre, vagy önmagukra. A szereplők hirtelen olyan váratlan helyzetekbe kerülnek, amiből lélekjelenlétük, vagy a változtatásra való hajlamuk segítségével képesek kilábalni. Olvasáskor úgy tűnhet, akár rólad, rólam, akárkiről szólhat, ne csodálkozz, ha magadra ismersz, mert mint itt élő mai emberek, sorsunk és életünk is végtelenül hasonló lehet. Az események néha túlságosan is mélyek, néhol pedig könnyedebbek, de a társadalmi rétegek szinte mindegyikéből találhatsz bennük leírást. Bővebben itt tájékozódhatsz, valamint betekintést nyerhetsz egy- két novellámba:

TARTALOMJEGYZÉK

ELŐSZÓ

NOVELLÁK

SZERTEFOSZLOTT ÁLOM
TELJES GŐZZEL ELŐRE!
A KRÉMES
AZ AJÁNDÉK
AZ IGAZI AJÁNDÉK
APÁK ÉS FIÚK
FEJ, FEJ MELLETT
KÜLDETÉS
CSERBENHAGYÁS
MEGBOCSÁTÁS
MIÉRT HAGYTAD ABBA?
MIT ÉREZTÉL?
A SZÉPSÉG
PEDAGÓGUSGYEK
AZ UTCA KÖVÉN
KÁBULAT
VENDETTA
REVÁNS
UGYE, NEM HASONLÍTUNK?
NA, MEGYÜNK?
BIRTOKLÁSI VÁGY
MENŐ CUCCOK
NE MONDD EL SENKINEK!
NEKEM NEM KELLENE!
NEM AKAROK CSALÓDNI!
KALAND AZ ERDŐBEN
HULLÁT TALÁLTUNK
A HÉT HORDALÉKA
TE MIT VÁLASZTOTTÁL?
NEM ÉN DÖNTÖM EL!
MI TART ÖSSZE?
A SORS FINTORA
ÓMEN
KÜLFÖLDI UTAZÁS
A FÉLELEM SZAGA
A JÓSLAT
A GALAMB
A KÉRDŐÍV
AZ ELTITKOLT FEJEZET
MÁRTA NÉNI
A FIÚ
A HIRDETÉS
A POFON
CSOMAGOLT ÁRU

Megrendelhető:
http://konyvaruhaz.info/hu_HU/a-sors-tablajan
bratanerzsi@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s