34. A hatlábú farkaskölyök

Az életben számtalanszor azt tapasztaljuk, hogyha valaki másnak születik, mint a nagy többség, akkor bizony a kiközösítés juthat neki osztályrészül. Feketének lenni a fehérek között, kövérnek a soványak között, vagy hatlábúnak a négylábúak között…
Ugye, hogy annak, aki ilyen külsővel látja meg a napvilágot, mennyivel nagyobb erőfeszítésébe kerül, hogy elfogadják, befogadják, hát még, hogy el is ismerjék a tetteit? S ha netán sikerül a csúcsra jutnia, akkor bezzeg követendő példának tekintik. A valóságosnak tűnő mesében Hatlábú kalandjain keresztül élhetjük át, hogyan nő fel, hogyan alapít családot a kitaszított, semmirekellőnek vélt farkaskölyök. Vajon sikerül megvalósítania álmait?

***
Hatlábú már jó ideje tervezgette, hogy megszökik, mert fojtogatta a légkör…
Nem bírt tovább úgy élni, mint egy kitaszított. Azt remélte, valahol talál egy olyan helyet, ahol elfogadják úgy, ahogyan van, netán még szeretik is, bár ezt csak félve merte hozzágondolni.
Érezte, hogy többre hivatott annál, minthogy ide-oda lökdössék, kitaszítsák, elűzzék, halálát kívánják, vagy lenézzék. Álmaiban, de csupán az álmaiban dicső uralkodóként élt, hatalmas farkas birodalommal, csodálatos feleséggel, számtalan erős-egészséges utóddal. Persze az utódainak nem látta a lábait, de amikor rágondolt, mintha mindnek négy lába lett volna… A testvéreinek egyszer mesélt a terveiről, de olyan hangos és olyan gúnyos kacagásban törtek ki, alig bírták abbahagyni. Ezért már akkor eldöntötte, hogy többé senkinek nem mond semmit, hanem ha elérkezik a megfelelő pillanat, nyakába veszi a világot és megvalósítja az álmait.

Megrendelhető:
bratanerzsi@gmail.com
http://konyvaruhaz.info/hu_HU/a-hatlabu-farkaskolyok

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s